Festiwal Potraw Kaszubskich - po raz dziesiąty walczyli o Złote Łyżki i promowali kuchnię regionalną
Data publikacji: 2017-09-30, Data modyfikacji: 2017-10-01
Prażónci z grzybami, faszerowane ryby, pieczona kaczka, zupa z brukwi, roladki wieprzowe w sosie grzybowym - to tylko niektóre z dań królujących na jubileuszowej edycji Festiwalu Potraw Kaszubskich w Ostrzycach. Do rywalizacji o Złote Łyżki stanęły szkoły i podmioty gastronomiczne, koła gospodyń wiejskich i pasjonatki sztuki kulinarnej.
Pełna treść wiadomości na: kartuzy.info/wiadomosc,32063,Festiwal-Potraw-Kaszubskich-po-raz-dziesiaty-walczyli-o-Zlote-Lyzki-i-promowali-kuchnie-regionalna.html
kartuzy.info, Źródło artykułu: kartuzy.info